PVV en GroenLinks van Provinciale Staten in Den Haag zijn geschokt dat in afvalwater van de Dordtse fabriek Chemours C8 is aangetroffen. Het bedrijf ontkent dat het - illegaal - nog met C8 werkt.

Harm Groenendijk, PVV-Statenlid, is verbaasd omdat hem was verteld dat de C8 sinds 2013 niet meer wordt gebruikt door Chemours. Gedeputeerden Rik Janssen (SP) en Floor Vermeulen (VVD) brachten maandag naar buiten dat een last onder dwangsom wordt opgelegd omdat Chemours volgens hen illegaal C8 geloosd heeft. Dat blijkt volgens de provincie uit metingen door Rijkswaterstaat.

PVV’er Groenendijk: ,,Net als de gedeputeerden zijn we benieuwd naar de uitleg van Chemours. Keer op keer komt er een konijn uit de hoge hoed van Chemours. Wanneer houdt het op?’’

Geïrriteerd

Zijn collega-Statenlid Berend Potjer van GroenLinks is ‘zwaar geïrriteerd’: “Er is al jaren gedonder met Chemours en nu blijken zij ook al jarenlang stiekem het kankerverwekkende C8 te lozen.” Potjer wil van de gedeputeerden weten of wordt nagedacht over het intrekken van de vergunning van het bedrijf.

De Dordtse fabriek Chemours verklaarde gisteren ongelukkig te zijn met de sanctie van de provincie en het bedrijf wil snel rond de tafel omdat de maatregelen vanwege de illegale lozing volgens Chemours onterecht zijn.

Volgens Chemours wordt C8 niet illegaal gebruikt bij de productie van Teflon. “We gaan nu eerst met het bevoegd gezag (Omgevingsdienst DCMR, red.) rond de tafel om te praten over de bron. Het gaat om microverontreiniging”, aldus het bedrijf.

De Statenleden praten 16 mei verder op het Provinciehuis.

 

Bron: AD

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  1. Naam
    Er ging iets mis aan onze kant. Probeert u het nogmaals.
  2. E-mailadres(*)
    Er ging iets mis aan onze kant. Probeert u het nogmaals.

Mr. Jesse van Meerkerk

Direct contact?

E-mail:
j.vanmeerkerk@dekoningadvocaten.nl

Telefoon:
078 - 630 0000

van meerkerk

 

Ga naar boven
JSN Blank template designed by JoomlaShine.com