Nieuws

Het Openbaar Ministerie is druk bezig met het justitieel onderzoek naar de Lycrafabriek van DuPont. Anneke Pap, bestuurslid van de groep C8Dordt, is onlangs gehoord.

De Dienst Gezondheid en Jeugd Zuid-Holland Zuid gaat haar onderzoek naar ‘kankerincidenten’ rond Chemours kritisch tegen het licht houden. De dienst overweegt aanvullend onderzoek.

Zo'n 450 mensen die in de buurt van de voormalige Dupont-fabriek in Dordrecht wonen krijgen een uitnodiging voor een bloedonderzoek.

Chemours/DuPont stoot een kankerverwekkende chemische stof uit die volgens toxicologen de gezondheid van werknemers en omwonenden bedreigt. De stof, GenX, veroorzaakte in laboratoriumtests onder meer kanker, nierziekten, leverschade en vruchtbaarheidsproblemen bij ratten en muizen.

Het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar het bedrijf DuPont in Dordrecht. Dat is zojuist bevestigd aan het Algemeen Dagblad door het Functioneel parket.

In Amerika is gisteravond DuPont/Chemours veroordeeld tot het betalen van 5,1 miljoen dollar schadevergoeding aan David Freeman. De man heeft C8 in zijn bloed en lijdt aan testikelkanker. Freeman is de tweede Amerikaan die door een jury in het gelijk is gesteld, nadat vorig jaar Carla Bartlett al een zaak tegen DuPont/Chemours won om gezondheidsschade door de productie van Teflon met C8. Barlett krijgt 1,6 miljoen dollar. De zaak van Freeman diende in Columbus, Ohio. Een advocatenteam met onder andere Rob Bilott, Gary Douglas en Robert F. Kennedy jr. maakten de zaak aanhangig.

Bron: AD

Een selecte groep (oud-)werknemers en omwonenden van DuPont/Chemours heeft de informatiebijeenkomst op het kantoor van De Koning Advocaten bijgewoond.

Aanwijzingen dat de stof C8 mogelijk schadelijk was, kreeg chemiebedrijf Dupont al vanaf de jaren 80. Maar het hield zijn mond, en bleef de stof gewoon gebruiken.

Minister Asscher laat 'diepgravend onderzoek' doen naar het gedrag van het bedrijf Dupont. Dat zegt hij in een brief aan de Tweede Kamer. Het onderzoek richt zich op twee fabrieken op het Dupont-complex in Dordrecht, waar werd gewerkt met de stoffen C8 (of PFOA) en DMAC.

Op dinsdag 21 juni a.s. organiseert De Koning Advocaten een bijeenkomst voor slachtoffers van DuPont.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  1. Naam
    Er ging iets mis aan onze kant. Probeert u het nogmaals.
  2. E-mailadres(*)
    Er ging iets mis aan onze kant. Probeert u het nogmaals.

Mr. Jesse van Meerkerk

Direct contact?

E-mail:
j.vanmeerkerk@dekoningadvocaten.nl

Telefoon:
078 - 630 0000

van meerkerk

 

Ga naar boven
JSN Blank template designed by JoomlaShine.com