Nieuws

De provincie Zuid-Holland heeft op 25 mei 2016 opdracht verleend aan het RIVM tot het uitvoeren van een ‘Verificatie-/steekproefonderzoek’ (onderzoek) onder omwonenden van Chemours. Gedeputeerde Rik Janssen heeft hierover 25 mei 2016 een brief gestuurd aan de Provinciale Staten en een persbericht verstuurd.

Dordrecht en Sliedrecht moeten omwonenden van DuPont/Chemours een bloedtest aanbieden, vindt SP-kamerlid Paul Ulenbelt.

De provincie Zuid-Holland heeft de gemeente Sliedrecht na ruim een half jaar wachten een lijst gestuurd met Zeer Zorgwekkende Stoffen, die door chemiebedrijf Chemours Nederland B.V. (voorheen DuPont) aan de Baanhoekweg in Dordrecht worden geëmitteerd en als zeer
zorgwekkende stoffen (ZZS) worden gekwalificeerd. Het gaat om 6 stoffen.

(Bron: Sliedrecht 24)

Onafhankelijk Papendrecht heeft op 19 mei jl. een oplegnotitie aangeboden aan de Commissie Ruimte van de Gemeente Papendrecht t.b.v. de commissievergadering van 25 mei a.s.

In wijk De Staart komt een informatiecentrum voor mensen met vragen over de PFOA-zaak Chemours / DuPont. Dat bericht de regionale omroep RTV Rijnmond vrijdag 6 mei 2016.

Letselschadeadvocaten verdringen zich om cliënten te werven in de Dupont-zaak. Zeker vijf kantoren overwegen een schadeclaim tegen Chemours, het bedrijf waar het omstreden fabriekscomplex in Dordrecht sinds 1 jaar onder valt. Dupont heeft decennialang de schadelijke stof C8 uitgestoten.

Jesse van Meerkerk in het programma Dordtse Koppen.

De steekproef naar de toxische stof C8 in het bloed van
omwonenden van DuPont/Chemours wordt versneld en moet over 9 maanden af zijn.

Wat voor invloed heeft de emissie van PFOA gehad via de vestiging van DuPont in Dordrecht op de gezondheid van de Sliedrechtse bevolking?

De provincie Zuid-Holland zegt dat er voor de zomer een gerichte steekproef naar de PFOA-waarden in bloed komt onder de bevolking in de regio Dordrecht / Sliedrecht n.a.v. de PFOA-zaak DuPont.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  1. Naam
    Er ging iets mis aan onze kant. Probeert u het nogmaals.
  2. E-mailadres(*)
    Er ging iets mis aan onze kant. Probeert u het nogmaals.

Mr. Jesse van Meerkerk

Direct contact?

E-mail:
j.vanmeerkerk@dekoningadvocaten.nl

Telefoon:
078 - 630 0000

van meerkerk

 

Ga naar boven
JSN Blank template designed by JoomlaShine.com